İşletmelerde Mesleki Eğitim

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı Yılsonu İşletmelerde Beceri Eğitimi sınavı 13-14-15 Haziran 2022 Tarihlerinde Alanlara göre aşağıdaki zaman dilimlerinde yapılacaktır.

Öğrencilerimizin iş önlükleri ve maskeli bir şekilde Alanlara göre aşağıdaki saatte okul da hazır bulunmaları gerekmektedir.

Hangi alanların hangi gün geleceği, İş dosyalarının ne zaman teslim edileceği, sınav sonrası işletmeye gidilip gidilmeyeceği, İşletmelerde mesleki/beceri eğitiminin ne zaman biteceği, gibi bir çok sorunun cevabı aşağıdaki görsellerde mevcuttur.

YIL SONU BECERİ NOTUNUN HESAPLANMASI:

Örnek:

Yıl içinde İşletme Yetkilileri Tarafından( Ya da Salgından Dolayı Yapılan Dönem Sınavlarında) Verilen Notlar:

İşletmelerden aldığı 1. Dönem Notu : 80
İşletmelerden aldığı 2. Dönem Notu : 70
İki Dönem Notunun Ortalaması : (80 + 70) / 2 = 75

-------------------------------------------------------------------------

İş Dosyası ve Beceri Sınavından Aldığı Notlar:

İş Dosyası Notu : 80 (%20`si = 16)
Beceri Sınavı Puanı : 70 (%80`i = 56)
Beceri Sınav Notu : 16 + 56 = 72
-----------------------------------------------------------------------------------

Hem Dönem Notları Hem De Yapılan Beceri Sınavı Ortalamalarından Yola Çıkarak:

Beceri Uygulaması Dersinin Yıl Sonu Notu = (75+72) / 2 = 73,5

*Beceri notunun en az geçer yani 50 olması gerekir.
*Birinci ve ikinci dönem puanları ile beceri sınav puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya beceri sınav puanının 70 olması gerekir.Bu takdirde öğrenci başarılı olmuş sayılır.

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılından itibaren 5 yıl süreyle geçerlidir.